Apa Tips Pipet sing Disaring Pancen Nyegah Kontaminasi silang lan Aerosol?

Ing laboratorium, pancasan angel ditindakake kanthi rutin kanggo nemtokake cara paling apik kanggo nyobi eksperimen lan tes kritis. Suwe-suwe, tips pipet wis diadaptasi supaya cocog karo laboratorium ing saindenging jagad lan nyedhiyakake alat supaya teknisi lan ilmuwan duwe kemampuan kanggo nindakake riset penting. Iki pancen bener amarga COVID-19 terus nyebar ing saindenging Amerika Serikat. Epidemiologis lan virologi ngupayakake wektu kanggo perawatan babagan virus kasebut. Tips pipet sing disaring saka plastik digunakake kanggo nyinaoni virus lan pipet kaca saiki sing gedhe banget lancip lan otomatis. Total 10 tips pipet plastik digunakake kanggo nindakake tes COVID-19 saiki lan umume tips sing digunakake saiki duwe filter sing kudune mblokir 100% aerosol lan nyegah kontaminasi silang nalika njupuk sampling. Nanging pira tips sing larang regane lan larang regane lingkungan iki sing nguntungake banget ing saindenging negara? Apa laboratorium milih nyelehake filter kasebut?

 

Gumantung saka eksperimen utawa tes sing saiki, laboratorium lan pusat riset bakal milih nggunakake tips pipet sing ora disaring utawa disaring. Umume laboratorium nggunakake tips saring amarga yakin filter bakal nyegah kabeh aerosol supaya ora kontaminasi sampel. Filter biasane dianggep minangka cara sing irit biaya kanggo ngilangi tilase kontaminan saka sampel, nanging sayangé iki dudu. Filter ujung pipet poliethelin ora nyegah kontaminasi, nanging mung nyuda penyebaran rereged.

 

Artikel Biotix anyar nyatakake, "[tembung] alangan minangka salah paham kanggo sawetara tips iki. Mung tips mewah sing nyedhiyakake alangan panyegelan sejatine. Umume filter mung nyuda cairan saka mlebu ing tong pipet. " Panaliten independen wis rampung ndeleng alternatif kanggo tip filter lan efektifitas dibandhingake karo tips non-filter. Artikel sing diterbitake ing Jurnal Mikrobiologi Terapan, London (1999) nyinaoni efektifitas tips saring polietilen nalika dilebokake ing pungkasan bukaan pucuk tip pipet dibandhingake tips sing ora disaring. Saka 2620 tes, 20% conto nuduhake kontaminasi takeover ing irung pipettor nalika ora digunakake filter, lan 14% sampel kena kontaminasi silang nalika ujung filter polietilen (PE) digunakake (Gambar 2). Panliten kasebut uga nemokake yen nalika cairan radioaktif utawa DNA plasmid pipa tanpa filter, kontaminasi laras pipettor kedadeyan ing 100 pipettings. Iki nuduhake manawa tips sing disaring nyuda kontaminasi silang saka siji ujung pipet menyang liyane, saringan kasebut ora mandheg kabeh kontaminasi.


Wektu kiriman: Aug-24-2020