Naha Tip Pipet Disaring Leres-leres Ngalangkungan Kontaminasi sareng Aerosol?

Di laboratorium, kaputusan tangguh rutin dilakukeun pikeun nangtoskeun kumaha pangsaéna pikeun ngalaksanakeun percobaan kritis sareng uji coba. Kana waktosna, tip pipét parantos diadaptasi pikeun nyocogkeun laboratorium di sakumna dunya sareng nyayogikeun alat-alat sahingga téknisi sareng ilmuwan ngagaduhan kamampuan pikeun ngalakukeun panilitian anu penting. Ieu leres-leres leres sabab COVID-19 teras-terasan nyebar di Amérika Serikat. Epidemiologists sareng virologists damel salami jam pikeun ngahasilkeun perlakuan pikeun virus. Tip pipet anu disaring tina plastik dianggo pikeun diajar virus sareng anu sakali ageung, pipét kaca ayeuna langsing sareng otomatis. Jumlahna aya 10 tip pipét palastik anu dianggo pikeun ngalakukeun hiji uji COVID-19 ayeuna sareng kaseueuran tip anu dianggo ayeuna ngagaduhan saringan diantarana anu kedahna blokir 100% aerosol sareng nyegah kontaminasi silang nalika sampling. Tapi sabaraha ieu tips anu langkung mahal sareng mahalna lingkunganana anu leres-leres nguntungkeun laboratorium di panjuru nagara? Naha labs mutuskeun pikeun nyaring saringan?

 

Gumantung kana percobaan atanapi uji anu ayeuna, laboratorium sareng pusat panilitian bakal milih nganggo tip pipet anu henteu disaring atanapi disaring. Kaseueuran laboratorium nganggo tip saring sabab yakin saringan bakal nyegah sadayana aerosol tina kontaminasi sampel. Saringan umumna ditingali salaku cara épisién biaya pikeun ngaleungitkeun leres-leres tilas rereged tina sampel, tapi hanjakalna ieu sanés masalahna. Saringan tip pipét poliétilén henteu nyegah kontaminasi, tapi ngan ukur ngalambatkeun penyebaran rereged.

 

Tulisan Biotix anu anyar nyatakeun, "[kecap] panghalang mangrupikeun kalepatan salah sahiji tip ieu. Ngan tip luhur-luhur tangtu nyayogikeun halangan panyegelan anu leres. Kaseueuran saringan ngan ukur ngalambatkeun cairan tina lebet kana pipét. " Studi mandiri parantos dilakukeun ningali alternatif pikeun tip saringan sareng épéktipitasna dibandingkeun sareng tip non-filter. Hiji tulisan anu diterbitkeun dina Journal of Applied Microbiology, London (1999) nalungtik épéktip tip saring poliétilén nalika dilebetkeun kana tungtung bubuka ujung pipet congcot dibandingkeun tip anu henteu disaring. Kaluar tina 2620 tés, 20% sampel nunjukkeun kontaminasi pangangkut kana irung pipettor nalika henteu dianggo saringan, sareng 14% sampel dikontaminasi silang nalika tip saringan poliétilén (PE) dianggo (Gambar 2). Panilitian ogé mendakan yén nalika cairan radioaktif atanapi DNA plasmid dipipét teu nganggo saringan, kontaminasi laras pipettor lumangsung dina 100 pipét. Ieu nunjukkeun yén sanaos tip saring teu ngirangan jumlah kontaminasi silang tina hiji ujung pipét kana anu sanésna, saringanna henteu liren ngeureunkeun kontaminasi lengkep.


Pos waktos: Aug-24-2020