O le le lava o micropipette fautuaga o loʻo faʻatupuina ai faʻafitauli tetele mo le saienisi

Ole pito pito i lalo ole paipa e la'ititi, taugofie, ma e mana'omia ile saienisi. E fa'amalosia su'esu'ega i vaila'au fou, fa'ama'i Covid-19 ma su'ega toto uma.
Ae o le taimi nei, o le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le paipa pito sapalai filifili ona o le motusia o le eletise, afi ma faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi ua mafua ai le le lava o le lalolagi e lamatia ai toetoe o tulimanu uma o le sosaiete faʻasaienisi.
O le le lava o fautuaga paipa ua lamatia ai se polokalame a le atunuu atoa e siaki ai pepe faatoa fananau mai mo faamai e ono oti ai, e pei o le le mafai ona eliina le suka i le susu o susu. fa'amuamua nisi fa'ata'ita'iga nai lo isi.
I le taimi nei, e leai se faʻailoga o le a faʻamutaina le le lava i se taimi lata mai - pe a sili atu le leaga, atonu e tatau i saienitisi ona amata faʻatuai faʻataʻitaʻiga poʻo le lafoaia o nisi o latou galuega.
"O le manatu o le mafai ona faia le saienisi e aunoa ma i latou e faʻavalevalea," o le tala lea a Gabrielle Bostwick, pule o fale suʻesuʻe i le Octant Bio, o le amataga o le biology synthetic i Kalefonia.
Mai saienitisi uma na le fiafia i le le lava, o tagata suʻesuʻe na faʻatonuina i le suʻeina o pepe e sili ona faʻatulagaina ma tautalatala.
Ole su'esu'ega ole soifua maloloina lautele e su'e pepe mo le tele o fa'afitauli fa'aletagata i totonu ole itula o le fa'ataga. O nisi, e pei o le phenylketonuria ma le MCAD deficiency, e mana'omia foma'i e faia vave suiga i le auala latou te tausia ai a latou pepe. E tusa ai ma se su'esu'ega i le 2013, e o'o lava i le tuai o su'esu'ega. o le faagasologa na oo atu ai i nisi o pepe feoti.
O le su'esu'eina o tamaiti ta'ito'atasi e mana'omia pe tusa ma le 30 i le 40 fa'amatalaga paipa e fa'amae'a ai le tele o su'ega fa'ama'i, ma e faitau afe tamaiti e fananau i le Iunaite Setete i aso uma.
I tua ia Fepuari, na faʻaalia manino ai e le fale suʻesuʻe latou te le maua ni sapalai latou te manaʻomia. O fale suʻesuʻe i setete e 14 o loʻo i lalo ifo o le masina le aoga o pito paipa o totoe, e tusa ai ma le Association for Public Health Laboratories. O loʻo faʻamalosia e le malo tele, e aofia ai le White House, mo le tele o masina e faʻamuamua le manaʻomia o fautuaga paipa mo le polokalame suʻesuʻe pepe fou. auala e fa'atuputeleina ai avanoa fa'asoa.
I nisi o pulega, o le le lava o palasitika "toetoe lava taʻitaʻia ai nisi o polokalame suʻesuʻe pepe fou," o Susan Tanksley, le pule o le vaega o le Texas Department of Health's Laboratory Services Division, na taʻu atu i se fonotaga a le Federal Advisory Committee on Newborn Screening ia Fepuari.fai mai.(Tankskey ma le matagaluega o le soifua maloloina a le setete e leʻi tali atu i talosaga mo se faʻamatalaga.)
Scott Shone, faatonu o le North Carolina Public Health Laboratory, fai mai o nisi setete na mauaina se vaega o fautuaga i le na o le tasi le aso na totoe, ma tuua ai i latou e leai se filifiliga ae o le ole atu mo se lagolago mai isi fale suesue. Fai mai Sean na ia faalogoina nisi o le soifua maloloina lautele o valaau " e fai atu, 'Ua uma a'u tupe taeao, e mafai ona e aumaia se mea mo a'u i le po?'Aua na fai mai le tagata fai oloa o le a sau, ae ou te lei iloaina lena mea.'”
“Talitonu pe a fai mai lena tagata fai oloa, 'Tolu aso ae e te le'i uma, matou te avatu ia te oe sapalai mo le isi masina' - o le popole lena," o lana tala lea.
O le tele o fale su'esu'e ua liliu atu i isi mea i le fa'aogaina o le au fa'amasino. O nisi e fa'amama ma toe fa'aaogaina, fa'ateleina ai le ono tula'i mai o fa'ama'i.
E oʻo mai i le taimi nei, o nei fofo ua lava.
E le gata i fale su'esu'e e su'e pepe fou, o kamupani biotech o lo'o galulue i togafitiga fou ma fale su'esu'e i iunivesite o lo'o galulue i su'esu'ega fa'avae o lo'o lagona le fa'aletonu.
Saienitisi i le PRA Health Sciences, o se fa'alapotopotoga su'esu'e konekarate o lo'o galulue i su'esu'ega fa'apitoa o le hepatitis B ma nisi o sui tauva o vaila'au a Bristol Myers Squibb, fai mai o le fa'aitiitia o sapalai ose fa'amata'u faifaipea - e ui lava latou te le'i tolopoina aloaia so'o se faitauga.
"O nisi taimi, e liliu atu i se laina o fautuaga i luga o le fata pito i tua, ma e pei i tatou 'auoi,'" o le tala lea a Jason Neat, o le pule sili o auaunaga bioanalytical i le PRA Health i Kansas.
Kathleen McGinness, ulu o le RNA biology i Arrakis Therapeutics, o se kamupani o loʻo galue i togafitiga faʻapitoa mo le kanesa, faʻafitauli o le neurology ma faʻamaʻi e le masani ai, na fausia ai se auala faʻapitoa Slack e fesoasoani ai i ana uo e faʻasoa faʻamatalaga. Fofo e puipuia ai fautuaga paipa.
"Na matou iloa e le o se mea ogaoga," o lana tala lea e uiga i le #tipsfortips alaala.
O le tele o kamupani biotech na talanoa i ai STAT fai mai o loʻo latou faia ni laasaga e puipuia ai paipa faʻatapulaʻa ma e oʻo mai i le taimi nei e leʻi taofia le galulue.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o saienitisi i le Octant e sili ona filifili pe a oʻo mai i le faʻaogaina o fautuaga paipa faʻamama. .O le mea lea, latou te faʻapitoa i latou mo gaoioiga atonu e sili ona maaleale.
"Afai e te le gauai atu i mea e te faʻaaogaina, e faigofie ona e alu ese," o le tala lea a Danielle de Jong, o se pule o fale suʻesuʻe i le Whitney Laboratory i le Iunivesite o Florida, lea o loʻo avea ai o ia ma se vaega o le fale suʻesuʻe e suʻesuʻe pe faʻafefea. e galue sela i manu laiti o le gataifale e fesoʻotaʻi ma jellyfish.Fa'atino, e mafai e nei manu ona toe fa'afouina vaega o latou lava.
Saienitisi i le Whitney Lab i nisi taimi e tatala i tua o latou tuaoi pe a le oo mai poloaiga sapalai i le taimi.de Jong na oo lava i le sasaina o fata o isi fale suʻesuʻe mo soʻo se faʻamatalaga paipa e leʻi faʻaaogaina ina neʻi manaʻomia e lana fale suʻesuʻe e nono mai.
“Ua 21 tausaga o ou i totonu o le fale suesue,” o lana tala lea.” E le'i i ai lava sa'u faafitauli i le sapalai sapalai faapea.E masani lava.”
O le faʻafuaseʻi o le paʻu o suʻega Covid-19 i le tausaga talu ai - o ia mea taʻitasi e faʻalagolago i faʻamatalaga paipa - e mautinoa lava sa iai sona sao.
O le motusia o le eletise i le setete atoa i Texas na maliliu ai le silia ma le 100 tagata ma faʻalavelaveina se fesoʻotaʻiga autu i le lavelave o paipa sapalai filifili. pito paipa.
O le Exxon's Houston-area plant o le kamupani lona lua sili ona gaosia polypropylene i le 2020, e tusa ai ma se lipoti o Mati;na'o lana fale gaosi Sigapoa na gaosia atili. E lua o la'au polyethylene tetele e tolu a ExxonMobil o lo'o iai fo'i i Texas.
“Ina ua uma afā o le taumalulu ia Fepuari o le tausaga nei, ua fuafuaina e sili atu i le 85% o le gafatia o le polypropylene i le Iunaite Setete ua afaina tele i le tele o faafitauli e pei o le malepelepe o paipa, motusia o le eletise, ma le motusia o le eletise i fale gaosi oloa.O se mea taua tele e manaʻomia e toe amata ai le gaosiga, ”o le tala lea a le isi tagata gaosi polypropylene.O se failauga mo le kamupani suauu ma kesi e faavae i Houston, o le tala lea.
Ae o sapalai sapalai ua i lalo o le mamafa talu mai le taumafanafana talu ai - a'o le'i oo i le loloto o le malulu ia Fepuari. E le na'o le tulaga maualalo o mea mata e le na'o le mea lea e taofia ai filifili sapalai - e le na o paipa foi e na o mea faigaluega fale palasitika e le lava sapalai. .
O se afi o fale gaosi oloa na faʻalavelaveina ai le sapalai o le 80 pasene o pusa o le atunuʻu o faʻaoga paipa ma isi mea maʻai, e tusa ai ma se pepa na lafoina i luga o le upega tafaʻilagi a le Iunivesite o Pittsburgh.
I le masina o Iulai, na amata poloka ai e le US Customs and Border Protection oloa mai se fale gaosi totini lima ua masalomia o ni tagata faigaluega faamalosi.
"O le mea o loʻo matou vaʻaia moni o le pisinisi e fesoʻotaʻi ma palasitika - faʻapitoa polypropylene - a le o le faʻasoa poʻo le tele o manaʻoga," o le tala lea a PRA Health Sciences' Neat.
O le mana'oga ua matua'i maualuga ma ua si'itia ai tau mo ni sapalai utiuti, o le tala lea a Tiffany Harmon, pule fa'atau i le PRA Health Sciences' bioanalytical laboratory i Kansas.
Ua totogi nei e le kamupani le 300% sili atu mo totigilima e ala i ana kamupani masani. Ua avanoa nei le okaina o le pito paipa a PRA mo se totogi faaopoopo. aua ua toeitiiti faaluaina le tau o meafaitino mata palasiti.
O le fa'aopoopoina o le le mautonu mo le au su'esu'e su'esu'e o le fa'agasologa lea e iloa ai e le au fa'asoa po'o fea oka e fa'atumu muamua-e to'aitiiti saienitisi fai mai latou te malamalama atoatoa pe fa'apefea ona galue.
"Na fesili mai le au suʻesuʻe mai le amataga e fesoasoani ia matou malamalama pe faʻafefea ona faia nei filifiliga," o le tala lea a Shone, o loʻo taʻua le faʻatau atu o fua faʻatatau e faʻaaoga e fuafua ai faʻasoa "faʻailoga uliuli."
Na fa'afeso'ota'i e le STAT le sili atu ma le sefulu kamupani o lo'o gaosia pe fa'atau atu fa'amatalaga paipa, e aofia ai Corning, Eppendorf, Fisher Scientific, VWR ma Rainin. E na'o le lua tali.
Na musu Corning e fa'ailoa mai, ma ta'ua ai maliliega fa'atasi ma tagata fa'atau. I le taimi nei, na ta'ua e MilliporeSigma o lo'o tu'uina atu paipa i luga o le fa'amuamua, fa'amuamua.
"O le manaʻoga mo oloa e fesoʻotaʻi ma Covid-19, e aofia ai le MilliporeSigma, e leʻi tupu muamua i le soifua maloloina pisinisi talu mai le amataga o le faʻamaʻi," o le tala lea a le failauga mo le tele o kamupani tufatufaina atu mea faʻasaienisi STAT i se faʻamatalaga imeli. /7 e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaʻoga mo nei oloa ma mea faʻaoga mo suʻesuʻega faasaienisi."
E ui lava i taumafaiga e faʻamalosia filifili sapalai, e le o manino pe o le a le umi o le faʻaletonu.
Na maua e Corning le $15 miliona mai le US Department of Defense e fa'aopoopoina ai le 684 miliona fa'amatalaga paipa i tausaga ta'itasi i lona fale i Durham, North Carolina. O lo'o fa'aaogaina fo'i e Tecan le $32 miliona a le CARES Act e fausia ai se fale gaosi fou.
Ae e le mafai ona foia le faafitauli pe afai e tumau pea le maualalo o le gaosiga o palasitisi nai lo le mea na faʻamoemoeina. I soʻo se tulaga, e leai se tasi o nei poloketi o le a mafai moni lava ona gaosia faʻamatalaga paipa i le tautoulu 2021.
Seia oʻo mai i lena taimi, o loʻo sauni le au suʻesuʻe ma saienitisi mo le tele o le le lava o paipa ma isi mea.
“Na matou amataina lenei faʻamaʻi e aunoa ma ni swabs ma leai ni faʻasalalauga.Ona tau le lava lea o reagents.Ona tau le lava lea o pepa iila.Ona tau le lava lea o reagents,” o le tala lea a North Carolina's Shone. "E pei o le Groundhog Day."
Faʻamatalaga: Ina ua uma ona faʻasalalau lenei tala, na faʻamatalaina e MilliporeSigma o loʻo faʻaaogaina se faiga muamua, faʻapipiʻi muamua e tuʻuina atu ai faʻamatalaga paipa, nai lo le faʻapipiʻi faʻapipiʻi na faʻamatalaina muamua.
E aoina ma au'ili'ili e Kate pepa, fa'amaumauga ma isi fa'amatalaga mo biotech, tekinolosi fa'alesoifua maloloina, fa'asaienisi ma tala fa'apolokiki.
Kate, o se tala lelei lenei e faʻailoa ai tagata uma e uiga i nei faʻafitauli tetele o le sapalai o fesoʻotaʻiga i totonu o pisinisi. na faia se sao i le foia o le le lava o fautuaga paipa i le COVID ma e le o le COVID falesuesue maketi na taua tele i le 2020. I totonu o fale suesue o loʻo faʻatinoina Grenova Tip Washers, o pito paipa taʻitasi sa fufulu ma toe faʻaaogaina sili atu i le 15 taimi i le averesi. na mafua ai le sili atu i le 90% le faʻaitiitia o manaʻoga pito i luga o paipa ma se faʻaitiitiga tele o le tau ma le palasitika otaota. Matou te i ai iinei e lagolago le alamanuia ma faʻailoa atu i fale suʻesuʻe uma o Grenova o loʻo i ai se fofo sili atu ona gafataulimaina i le pipette tip supply chain.Faamaoni, Ali Safavi Peresitene ma Pule Sili Grenova, Inc.
Oka. E mafai e foma'i su'esu'e uma ona faia mai faagaau tioata (taofi le faagaau i pito ta'itasi, fa'avevela le ogatotonu i luga o le mu, toso lemu... alu ese mai le mu...maua 2 paipa vave). fa'aalia lo'u matua...


Taimi meli: Me-24-2022