Lajme

Lajme

 • A keni probleme kur merrni flluskë ajri në majën tuaj të pipetës?

  A keni probleme kur merrni flluskë ajri në majën tuaj të pipetës?

  Mikropipeta është ndoshta mjeti më i përdorur në laborator.Ato përdoren nga shkencëtarë në një gamë të gjerë sektorësh, duke përfshirë akademinë, spitalin dhe laboratorët e mjekësisë ligjore, si dhe zhvillimin e ilaçeve dhe vaksinave për të transferuar sasi të sakta, shumë të vogla të lëngjeve, ndërkohë që mund të jetë i bezdisshëm dhe zhgënjyes.
  Lexo më shumë
 • Ruani kriovialet në azot të lëngshëm

  Ruani kriovialet në azot të lëngshëm

  Kriovialët përdoren zakonisht për ruajtjen kriogjenike të linjave qelizore dhe materialeve të tjera kritike biologjike, në dewar të mbushura me azot të lëngshëm.Ka disa faza të përfshira në ruajtjen e suksesshme të qelizave në azot të lëngshëm.Ndërsa parimi bazë është një ngrirje e ngadaltë, e saktë ...
  Lexo më shumë
 • Dëshironi Pipetat me një kanal ose me shumë kanale?

  Dëshironi Pipetat me një kanal ose me shumë kanale?

  Pipeta është një nga mjetet më të zakonshme që përdoret në laboratorët biologjikë, klinikë dhe analitikë, ku lëngjet duhet të maten dhe të transferohen me saktësi gjatë kryerjes së hollimeve, analizave ose analizave të gjakut.Ato janë të disponueshme si: ① me një kanal ose me shumë kanale ② volumi fiks ose i rregullueshëm ③ m...
  Lexo më shumë
 • Si të përdorni siç duhet pipetat dhe majat

  Si të përdorni siç duhet pipetat dhe majat

  Ashtu si një kuzhinier duke përdorur një thikë, një shkencëtar ka nevojë për aftësi të pipetimit.Një kuzhinier me përvojë mund të jetë në gjendje të presë një karotë në shirita, në dukje pa u menduar, por nuk është kurrë e dëmshme të mbash në mendje disa udhëzime për pipetimin - pavarësisht se sa përvojë ka shkencëtari.Këtu, tre ekspertë ofrojnë këshillat e tyre kryesore.“Në...
  Lexo më shumë
 • Koka thithëse përçuese ACE Biomedical i bën testet tuaja më të sakta

  Koka thithëse përçuese ACE Biomedical i bën testet tuaja më të sakta

  Automatizimi është më i vlefshmi në skenarët e tubimit me fuqi të lartë.Stacioni i punës i automatizimit mund të përpunojë qindra mostra në të njëjtën kohë.Programi është kompleks, por rezultatet janë të qëndrueshme dhe të besueshme.Koka automatike e pipetimit është e vendosur në tubin automatik të...
  Lexo më shumë
 • Klasifikimi i majave të pipetave laboratorike

  Klasifikimi i majave të pipetave laboratorike

  Klasifikimi i majave të pipetave laboratorike ato mund të ndahen në llojet e mëposhtme: Maja standarde, majat e filtrit, majat me aspirim të ulët, majat për stacionet e punës automatike dhe majat me grykë të gjerë. .une...
  Lexo më shumë
 • Shënime për instalimin, pastrimin dhe funksionimin e këshillave të pipetave

  Shënime për instalimin, pastrimin dhe funksionimin e këshillave të pipetave

  Hapat e instalimit të këshillave të pipetës Për shumicën e markave të ndërruesve të lëngjeve, veçanërisht majën e pipetës me shumë kanale, nuk është e lehtë të instaloni majat e pipetës universale: për të ndjekur mbylljen e mirë, është e nevojshme të futni dorezën e transferimit të lëngut në majën e pipetës. kthehu majtas dhe djathtas ose tund b...
  Lexo më shumë
 • Si të zgjidhni këshilla të përshtatshme për pipetën?

  Si të zgjidhni këshilla të përshtatshme për pipetën?

  Maja, si lëndë harxhuese të përdorura me pipeta, në përgjithësi mund të ndahen në maja standarde;këshilla të filtruara;majat e pipetës së filtrit përçues, etj. 1. Maja standarde është një majë e përdorur gjerësisht.Pothuajse të gjitha operacionet e tubimit mund të përdorin maja të zakonshme, të cilat janë tipi më i përballueshëm i majave.2. T i filtruar...
  Lexo më shumë