како да изберете соодветен филм за запечатување за вашата PCR и екстракција на нуклеинска киселина

PCR (полимеразна верижна реакција) е една од основните техники во областа на молекуларната биологија и е широко користен за екстракција на нуклеинска киселина, qPCR и многу други апликации.Популарноста на оваа техника доведе до развој на различни мембрани за запечатување на PCR, кои се користат за цврсто запечатување на PCR плочи или цевки за време на процесот.Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd. обезбедува серија на PCR филмови за запечатување, вклучувајќи оптички леплив филм за запечатување на PCR плоча, алуминиумски филм за запечатување PCR плоча и леплив филм за запечатување осетлив на притисок на PCR плоча.

Изборот на вистинскиот заптивната смеса за екстракција на PCR и нуклеинска киселина е од клучно значење за успешни резултати.Филмот за запечатување спречува контаминација и испарување во процесот, што може да доведе до неточни и несигурни резултати.Следниве фактори треба да се земат предвид при изборот на соодветен PCR заптив:

компатибилност:
Од клучно значење е да се избере заптивната смеса која е компатибилна со PCR инструментот, цевката или плочата и хемијата на анализата.Компатибилноста со барањата за температура и притисок на експериментот е исто така важна.

Материјал:
ПЦР пломбите се достапни во различни материјали како што се оптички лепак, алуминиум и лепило осетливо на притисок.Секој материјал има уникатни својства што го прават погоден за специфични апликации.На пример, филмот за запечатување со оптички лепак на ПЦР плочата има висока пропустливост и продорност на светлината и е погоден за откривање на флуоресценција.Запечатувачите на алуминиумски PCR плочи се идеални за долгорочно складирање, а запечатувачите со лепило чувствителни на притисок на PCR плоча лесно се нанесуваат и отстрануваат.

дебелина:
Дебелината на заптивната мембрана влијае на количината на притисок потребен за запечатување.Подебелите заптивки може да бараат поголема сила или притисок за правилно запечатување, што може да ја оштети ПЦР плочата или цевката.Од друга страна, потенкиот филм за запечатување може да доведе до протекување што може да доведе до контаминација во процесот.

Лесен за користење:
ПЦР пломбите треба да бидат лесни за употреба, нанесување и отстранување.Заптивната фолија не треба да се залепи за ракавицата или за PCR плочата или цевката, што го отежнува отстранувањето.

цена:
Треба да се земе предвид и цената на заптивната фолија бидејќи цената ќе варира во зависност од материјалот, дебелината и квалитетот на производот.Сепак, употребата на евтини PCR заптивки може да влијае на квалитетот на резултатите.

Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd. е компанија специјализирана за производство и продажба на PCR филм за запечатување.Нивните производи нудат висококвалитетни PCR запечатувачки мембрани кои ги исполнуваат горенаведените стандарди.

Оптичка леплива фолија за запечатување на PCR плоча: Филмот за запечатување има ултра висока оптичка проѕирност, може да се пробие и е компатибилен со различни термички циклери.

Алуминиумски филм за запечатување за PCR плоча: Овој филм за запечатување има добра пропустливост на воздухот и е погоден за долгорочно складирање.

ПЦР плочка за заптивање со лепило чувствителна на притисок: Овој филм за запечатување е лесен за употреба, исплатлив и компатибилен со различни термички циклери.

Накратко, изборот на вистинскиот ПЦР заптивка е од клучно значење за да се добијат сигурни и точни резултати.При изборот на филм за заптивање, мора да се земат предвид компатибилноста, материјалот, дебелината, леснотијата на користење и цената.Филмот за оптичко лепење на PCR плочата, алуминиумскиот филм за заптивка на ПЦР плоча и леплив филм за заптивање чувствителен на притисок на PCR плоча обезбедени од Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd., сите ги исполнуваат овие стандарди, обезбедувајќи успех на експериментите за екстракција на PCR и нуклеинска киселина.


Време на објавување: април-14-2023 година