Како да изберете цевка за центрифугирање за вашата лабораторија?

Цевки за центрифугирањесе суштинска алатка за секоја лабораторија која ракува со биолошки или хемиски примероци.Овие цевки се користат за одвојување на различните компоненти на примерокот со примена на центрифугална сила.Но, со толку многу видови на цевки за центрифуга на пазарот, како да ја изберете вистинската за вашите потреби?При изборот на цевки за центрифугирање за вашите лабораториски експерименти, треба да се земат предвид неколку фактори:

1. Материјал: Цевките за центрифугирање се направени од различни материјали, вклучувајќи пластика, стакло, метал, итн. Пластичните цевки се најпопуларни поради нивната ниска цена, издржливост и способност да издржат големи брзини.Стаклените цевки се покревки, но можат да издржат топлина и хемикалии.Металните цевки главно се користат за ултрацентрифугирање и се поскапи од пластичните или стаклените цевки.

2. Капацитет: Изберете цевка за центрифуга чиј капацитет одговара на волуменот на примерокот.Користењето цевки кои се премногу големи или премали за примерокот може да резултира со неточни отчитувања или прелевање.

3. Компатибилност: Проверете дали цевката за центрифуга е компатибилна со вашата центрифуга.Не сите машини можат да ги сместат сите видови цевки.

4. Тип на капа: Постојат различни типови на капачиња за цевките за центрифугирање, како што се капа за завртување, капаче за прицврстување и капа за туркање.Изберете тип на затворање што ги одржува вашите примероци безбедни за време на ракувањето.

5. Стерилно: Ако работите со биолошки примероци, изберете епрувети кои се стерилизирани за да се спречи контаминација.

Накратко, изборот на вистинските цевки за центрифугирање за вашите лабораториски експерименти е од клучно значење за добивање точни резултати.Со разгледување на фактори како што се материјалот, капацитетот, компатибилноста, типот на затворање и стерилноста, можете да ја изберете вистинската цевка за центрифуга за потребите на вашата лабораторија.

Suzhou Ace биомедицинска технологија Co., Ltdе компанија специјализирана за производство на цевки за центрифугирање.Обезбедуваме различни типови и капацитети на цевки за центрифуга со поволни цени и многу висок квалитет.Нашите центрифугачки цевки се користат во науката за животот, хемијата и дијагностичките полиња, итн. Ги користиме најновите материјали и технологија за да се осигураме дека цевките за центрифуга што ги произведуваме ги исполнуваат индустриските стандарди, а истовремено ги исполнуваат барањата на клиентите.Ако ви требаат висококвалитетни цевки за центрифугирање, ние сме ваш мудар избор.Ви благодариме за вашиот интерес за нашата компанија.


Време на објавување: Мар-27-2023