Како да ги наполните советите за пипета?

Кога станува збор за научни истражувања, една од најважните алатки е пипетата.За да се обезбедат најдобри резултати, од суштинско значење е да имате висок квалитетврвови за пипети.Во оваа статија, ќе обезбедиме информации за тоа како да се пополнат врвовите на пипетите и ќе ги претставиме универзалните врвови за пипети одSuzhou Ace биомедицинска технологија Co., Ltd.

Пополнувањето на врвовите на пипетите може да изгледа како застрашувачка задача, но всушност е прилично едноставна.Следете ги чекорите подолу за да ги наполните советите за пипетата:

Чекор 1: Отстранете ја искористената врвка

Прво, извадете го употребениот врв од пипетата.Ова може да се направи со притискање на копчето за исфрлање на страната на пипетата.

Чекор 2: Стерилизирајте ја пипетата

Откако ќе го извадите употребениот врв, дезинфицирајте ја пипетата со средство за дезинфекција.Ова ќе спречи контаминација на новиот врв.

Чекор 3: Вметнете нова ниб

Земете нов врв на пипетата и ставете го на крајот од пипетата.Турнете го новиот врв надолу додека не кликне на своето место.

Чекор 4: Тестирајте ја пипетата

Откако ќе се намести новиот врв, тестирајте ја пипетата со пуштање малку течност.Ако сè работи, подготвени сте да одите!

Сега знаете како да ги полните врвовите за пипети, но кои врвови за пипети треба да ги користите?Универзалните врвови за пипети од Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd се добар избор.

Овие универзални врвови за пипети се компатибилни со различни марки пипети, вклучувајќи Eppendorf, Thermo, one touch, sorenson, biologix, Gilson, Rainin и DLAB.Тие се направени од медицински степен PP за да се обезбеди нивната безбедност и сигурност.

Производот нема мрсни дамки и црни дамки, а квалитетот е загарантиран.Дополнително, тие се без RNase/DNase и без пирогени, што ги прави погодни за молекуларна биологија, микробиологија и други истражувања.

Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd. е добро познат производител на лабораториски производи со долгогодишно искуство во дизајнирање, производство и испорака на иновативни решенија за лабораториски професионалци ширум светот.Тие се посветени на обезбедување квалитетни производи и услуги кои ги задоволуваат потребите на различни клиенти.

Нивните универзални врвови за пипети се еден од нивните најпопуларни производи.Тие се дизајнирани да обезбедат точна и прецизна испорака на течност и се компатибилни со различни марки пипети.Советите се достапни во различни големини, од 10ул до 10мл, за различни апликации за ракување со течности.

Како заклучок, полнењето на врвовите на пипетите е едноставен процес кој е од суштинско значење за научни експерименти.Универзалните совети за пипети од Suzhou Ace Biomedical Technology Co., Ltd се доверлив избор за сигурни, конзистентни резултати.Разноврсни и удобни, тие се идеални за лабораториски професионалци кои бараат ефикасни, висококвалитетни производи.


Време на објавување: мај-01-2023 година